Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet

SiLeenT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem. Mianowicie kupiłem internet LTE 4G 50gb... Dokupiłem do tego dodatkowo router od D-Link DWR-116 w zestawie są wmontowane 2 anteny 5dbi. Internet śmigał bez przeszkód przez 2 miesiące, ale od nie dawna zaczęły dziać się dziwne problemy. Gram Sobie w lola mam stałem 65-70 pingu. A tu nagle jeb grom z jasnego nieba 2000-4000 pingu. Ta sytuacja powtarza się od 5 dni. W końcu miałem tego dojść i piszę tutaj. Jestem pewien, że w czasie kiedy gram nikt nie siedzi na wi-fi. Chcę zerwać umowę z play'em i przenieść się na internet stacjonarny. Mieszkam w dojść małej wiosce i nie wiem jaki internet wybrać. Kod pocztowy to 72-210 Dobra, wioska nazywa się Tucze. Wszyscy, którzy będą starali się pomóc zostaną wynagrodzeni lajkami ^^

Opublikowano

NIe bardzo wiem czy jest stała i stabilna, ale około 5 km ode mnie jest wieża satelitarna. Czasami łapie mi LTE, a czasmi HSPA+. Po dłuższym użytku spada do WCDMA czyli 2G i jest 3k ping. Ale to spada na przemian co 15 sekund, około 15.

Opublikowano

Taka technologia, taki internet zazwyczaj jest nie stabilny wiem co mówię, mam ten sam problem, tylko że ja mieszkam w miejscowości mocno turystycznej, podczas roku szkolnego chodzi dobrze zwłaszcza w nocy jak bts nie jest przeciążony itp. Tak zanim coś zrobisz to spróbuj jakiejś anteny kierunkowej do modemu, dopiero jak ona nie pomoże to wtedy kombinuj, obawiam się że będziesz musiał zapłacić jakąś karę za zerwanie umowy tak więc spróbuj najpierw z tą anteną. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Chcę zerwać umowę z play'em i przenieść się na internet stacjonarny. Mieszkam w dojść małej wiosce i nie wiem jaki internet wybrać. Kod pocztowy to 72-210 Dobra, wioska nazywa się Tucze.

Z takimi danymi to Ty leć do operatorów internetu stacjonarnego, a nie na forum. To już od nich zależy czy będą w stanie zaoferować Ci jakieś usługi konkretnie w tym budynku, w którym mieszkasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...